Wrap z cukinii i serka wiejskiego

Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to mam coś dla Ciebie! Wrap z cukinii i serka wiejskiego to przepyszny, pożywny i zdrowy zamiennik tradycyjnego pieczywa czy pszennej tortilli.

Wypełnij wrap ulubionymi dodatkami, np. twarożkiem, wędliną, wędzonym łososiem, warzywami i masz idealny pomysł na śniadanie czy lunch do pracy.

Wrap z cukinii i serka wiejskiego

Ile można jeść kanapki, prawda? Zastąp chleb czy bułki tym wrapem i wejdź na wyższy poziom śniadaniowych celebracji.

Wrap z cukinii i serka wiejskiego to idealna propozycja dla wszystkich, którzy poszukują nowych smaków, a zwłaszcza dla tych dbających o wysoki poziom białka w menu przy niskim poziomie węglowodanów.

Ten wysokobiałkowy placek przygotowuje się bardzo szybko, bez użycia mąki. Możesz przygotować go tuz przed podaniem i zjadać na ciepło, ale jeśli brakuje Ci czasu rano, upiecz wrap dzień wcześniej.

Wrap z cukinii i serka wiejskiego
Wrap z cukinii i serka wiejskiego

OBSERWUJ NA INSTAGRAMIE @PRZEPISYNATALERZU

Wysokobiałkowy wrap z serka wiejskiego – dodatki

Wrap z cukinii i serka wiejskiego możesz wypełnić swoimi ulubionymi dodatkami. Moje propozycje:

  • wędlina, np. duszona pierś z indyka
  • ser żółty
  • ryby, np. wędzony łosoś
  • warzywa: ogórek, papryka, cebula, sałata
  • pasty, typu hummus
Wrap z cukinii i serka wiejskiego

Sprawdź inne pomysły na zdrowe śniadanie:

Dutch baby

Gofry – chrupiące i puszyste

Domowa granola

Frittata z air fryer

Puszysty omlet z camembert

Wrap z cukinii i serka wiejskiego

Wrap z cukinii i serka wiejskiego

Ten wysokobiałkowy wrap z cukinii i serka wiejskiego to idealny pomysł na zdrowe śniadanie.
Oceń jako pierwszy/a
Drukuj Pin Oceń
Porcje: 1 porcja

Składniki 

  • 200 g serka wiejskiego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka przypraw u mnie najczęściej włoski mix oregano, płatków czosnku, tymianku
  • 1 cukinia ok. 300 g

Dodatki

  • np. serek śmietankowy, wędlina, wędzony łosoś, warzywa

Kroki

  • Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Przełóż na sitko wyłożone gazą, posyp solą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie bardzo dokładnie odciśnij płyn.
  • W blenderze zmiksuj serek wiejski, jajko i przyprawy. Przełóż masę do miski, wymieszaj z cukinią.
  • Rozsmaruj na papierze do pieczenia ułożonym na blaszce.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 °C. Piecz ok. 30 minut.
  • Gdy wrap chwilę ostygnie, oderwij go delikatnie od papieru i ułóż na nim ulubione dodatki. Zwiń w rulon i pyszne śniadanie gotowe!
Przygotowałeś/aś ten przepis?Oznacz @przepisynatalerzu or tag #przepisynatalerzu!
Posiłek: lunch, śniadanie
Kuchnia: europejska
Słowo kluczowe: cukinia, drugie śniadanie, fit śniadanie, pomysł na śniadanie, pomysł na zdrowe śniadanie, serek wiejski, tortilla, wrap

Przygotowałeś/aś ten przepis?

Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej i oceń przepis, klikając w gwiazdki. Pamiętaj też, by oznaczyć @przepisynatalerzu na Instagramie i na Facebooku!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis




Close
Na-talerzu.pl © Copyright 2020-2025. All rights reserved.
Close
Na-talerzu.pl