Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to mam coś dla Ciebie! Wrap z cukinii i serka wiejskiego to przepyszny, pożywny i zdrowy zamiennik tradycyjnego pieczywa czy pszennej tortilli.
Wypełnij wrap ulubionymi dodatkami, np. twarożkiem, wędliną, wędzonym łososiem, warzywami i masz idealny pomysł na śniadanie czy lunch do pracy.
Wrap z cukinii i serka wiejskiego
Ile można jeść kanapki, prawda? Zastąp chleb czy bułki tym wrapem i wejdź na wyższy poziom śniadaniowych celebracji.
Wrap z cukinii i serka wiejskiego to idealna propozycja dla wszystkich, którzy poszukują nowych smaków, a zwłaszcza dla tych dbających o wysoki poziom białka w menu przy niskim poziomie węglowodanów.
Ten wysokobiałkowy placek przygotowuje się bardzo szybko, bez użycia mąki. Możesz przygotować go tuz przed podaniem i zjadać na ciepło, ale jeśli brakuje Ci czasu rano, upiecz wrap dzień wcześniej.

OBSERWUJ NA INSTAGRAMIE @PRZEPISYNATALERZU
Wysokobiałkowy wrap z serka wiejskiego – dodatki
Wrap z cukinii i serka wiejskiego możesz wypełnić swoimi ulubionymi dodatkami. Moje propozycje:
- wędlina, np. duszona pierś z indyka
- ser żółty
- ryby, np. wędzony łosoś
- warzywa: ogórek, papryka, cebula, sałata
- pasty, typu hummus

Sprawdź inne pomysły na zdrowe śniadanie:

Wrap z cukinii i serka wiejskiego
Składniki
- 200 g serka wiejskiego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka przypraw u mnie najczęściej włoski mix oregano, płatków czosnku, tymianku
- 1 cukinia ok. 300 g
Dodatki
- np. serek śmietankowy, wędlina, wędzony łosoś, warzywa
Kroki
- Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Przełóż na sitko wyłożone gazą, posyp solą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie bardzo dokładnie odciśnij płyn.
- W blenderze zmiksuj serek wiejski, jajko i przyprawy. Przełóż masę do miski, wymieszaj z cukinią.
- Rozsmaruj na papierze do pieczenia ułożonym na blaszce.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 °C. Piecz ok. 30 minut.
- Gdy wrap chwilę ostygnie, oderwij go delikatnie od papieru i ułóż na nim ulubione dodatki. Zwiń w rulon i pyszne śniadanie gotowe!
Przygotowałeś/aś ten przepis?
Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej i oceń przepis, klikając w gwiazdki. Pamiętaj też, by oznaczyć @przepisynatalerzu na Instagramie i na Facebooku!