O mnie

Urodzona na przełomie lat 80. i 90., warszawianka z dziada pradziada. Wychowana w miłości do zespołu Queen, Kabaretu Starszych Panów, brytyjskich seriali i filmów z Louisem de de Funèsem.

Miałam szczęście wychowywać się wśród krzaków świeżych pomidorów, rzędów truskawek oraz drzew wiśni i śliwki. Wtedy nie doceniałam, jak wspaniałe jest to, że można pójść do ogrodu i nazbierać koszyk porzeczek czy poziomek. Teraz usilnie próbuję wyhodować pomidory na balkonie i cieszę się nawet jedną, drobną sztuką.

Od lat w ilościach hurtowych pochłaniam literaturę kulinarną. Książek jest tyle, że niedawno musiałam kupić nowy regał. A lista życzeń cały czas się powiększa.

Uwielbiam podróże i korzystam z nich do poznawania nowych smaków. Hiszpańska paella, greckie keftedes, francuskie bouillabaisse i pain au chocolat czy włoska pasta alla carbonara albo spaghetti alla puttanesca – moich ulubieńców mogłabym wymieniać godzinami.

W kuchni najbardziej cenię sobie prostotę. Uważam, że z kilku składników można wyczarować coś zachwycającego. Na blogu staram się kierować właśnie tym założeniem.

Mam nadzieję, że znajdziecie tu coś dla siebie 🙂

Agnieszka

Close
Na-talerzu.pl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!