Gofry wytrawne z dipem ziołowym i wędzonym łososiem

Gofry wytrawne z dipem ziołowym i wędzonym łososiem to pyszny pomysł na niebanalne śniadanie.

Idealne, chrupiące i puszyste gofry posmarowane dipem na bazie jogurtu greckiego i serka kanapkowego, z dodatkiem aromatycznego wędzonego łososia. Prosto, pożywnie i obłędnie pysznie.

Jak zrobić gofry wytrawne?

Gofry wytrawne, czy też gofry na słono, przygotowuje się praktycznie tak samo jak popularne gofry na słodko. Jedyną różnicą jest pominięcie w przepisie cukru. Wszystkie pozostałe składniki i kroki przygotowanie pozostają bez zmian.

Żeby przygotować te gofry wytrawne z dipem ziołowym i wędzonym łososiem, polecam Wam skorzystanie z mojego ulubionego przepisu na idealne chrupiące gofry.

POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU

Gofry na słono na śniadanie

Bez wątpienia gofry są najpopularniejsze jako deser, na słodko. Podawane z bitą śmietaną, owocami, frużeliną czy pysznymi sosami są obowiązkową słodkością kojarzoną z wakacjami nad polskim morzem.

Gofry mogą być jednak też fantastycznym pomysłem na zdrowe śniadanie, niekonwencjonalny lunch czy nawet obiad. Te wytrawne gofry z dipem ziołowym i wędzonym łososiem z powodzeniem możecie zjeść na każdy posiłek.

Z czym podawać gofry?

Głównymi dodatkami są tutaj dip ziołowy i wędzony łosoś. Możecie urozmaicić te gofry dodając do nich jeszcze orzeźwiającą salsę z pomidorów, grillowane szparagi czy blanszowany szpinak.

Sprawdź też inne pomysły na śniadanie:

Puszyste placki z ricottą

Tosty francuskie z piekarnika

Tureckie bułeczki śniadaniowe

Frittata z pieczarkami, szynką i brokułem

Pełnoziarniste placki z jogurtem greckim

Gofry wytrawne z dipem ziołowym i wędzonym łososiem

Gofry wytrawne z dipem ziołowym i wędzonym łososiem to pyszny pomysł na śniadanie, lunch czy pożywną kolację.
Oceń jako pierwszy/a
Drukuj Pin Oceń
Czas przygotowania: 30 min.
Porcje: 6 porcji

Składniki 

  • 1 porcja gofrów
  • 150 g wędzonego łososia
  • 1 cytryna

Dip ziołowy

  • 300 g serka kanapkowego
  • łyżki jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • garść  szczypiorku  posiekanego
  • garść  koperku posiekanego
  • garść  natki pietruszki posiekanej
  • sól
  • pieprz cytrynowy

Kroki

  • Przygotuj gofry zgodnie z instrukcją w przepisie.
  • Wszystkie składniki na dip wymieszaj w misce. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Jeszcze ciepłe gofry smaruj dipem ziołowym, układaj na nich plastry wędzonego łososia. Skrop rybę sokiem z cytryny i posyp gofry posiekanym szczypiorkiem.
Przygotowałeś/aś ten przepis?Oznacz @przepisynatalerzu or tag #przepisynatalerzu!
Posiłek: brunch, drugie śniadanie, lunch, śniadanie
Kuchnia: śródziemnomorska
Słowo kluczowe: chrupiące gofry, dip, dip ziołowy, drugie śniadanie, gofry, gofry idealne, gofry na słono, gofry wytrawne, łosoś wędzony, pomysł na śniadanie, pomysł na zdrowe śniadanie, prosty przepis na gofry, śniadania

Przygotowałeś/aś ten przepis?

Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag #przepisynatalerzu na Instagramie i na Facebooku!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis




Close
Na-talerzu.pl © Copyright 2020-2023. All rights reserved.
Close
Na-talerzu.pl