Go Back
Email Link
Drukuj
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Oceń jako pierwszy/a
Gofry wytrawne z dipem ziołowym i wędzonym łososiem
Gofry wytrawne z dipem ziołowym i wędzonym łososiem to pyszny pomysł na śniadanie, lunch czy pożywną kolację.
Servings
6
porcji
Całkowity czas przygotowania
30
min.
min.
Składniki
1
porcja
gofrów
150
g
wędzonego łososia
1
cytryna
Dip ziołowy
300
g
serka kanapkowego
1½
łyżki
jogurtu greckiego
1
ząbek
czosnku
garść
szczypiorku
posiekanego
garść
koperku
posiekanego
garść
natki pietruszki
posiekanej
sól
pieprz cytrynowy
Kroki
Przygotuj gofry zgodnie z instrukcją w przepisie.
Wszystkie składniki na dip wymieszaj w misce. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Jeszcze ciepłe gofry smaruj dipem ziołowym, układaj na nich plastry wędzonego łososia. Skrop rybę sokiem z cytryny i posyp gofry posiekanym szczypiorkiem.
Author:
Agnieszka | na-talerzu.pl
Posiłek:
brunch, drugie śniadanie, lunch, śniadanie
Kuchnia:
śródziemnomorska
Słowo kluczowe:
chrupiące gofry, dip, dip ziołowy, drugie śniadanie, gofry, gofry idealne, gofry na słono, gofry wytrawne, łosoś wędzony, pomysł na śniadanie, pomysł na zdrowe śniadanie, prosty przepis na gofry, śniadania