Łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado

Te łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado świetnie sprawdzą się jako przekąska na imprezę czy zdrowy dodatek do lunchboxa. Ich przygotowanie zajmuje 10 minut, więc to super pomysł na ostatnią chwilę.

Łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado

Szukasz zdrowego, szybkiego i pysznego pomysłu na kolację czy lunch do pracy? Te łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado mają szansę stać się Twoją nową ulubioną przekąską.

Te ogórkowe łódeczki są bezglutenowe i odpowiednie dla osób na diecie keto oraz dla wszystkich tych, którzy ograniczają spożycie węglowodanów.

łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado
Łodeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado

OBSERWUJ NA INSTAGRAMIE @PRZEPISYNATALERZU

Przekąska na imprezę w 10 minut

Tak jak wspominałam, nawet jeśli goście zaskoczą Was telefon z informacją, że będą za 10 minut, nie będziecie musieli ich witać z pustymi rękami. Dokładnie tyle potrzebujecie, by przygotować te pyszne łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado.

By je zrobić potrzebujecie:

  • długie ogórki
  • tuńczyka z puszki – mój ulubiony to ten w oliwie, ale może być też standardowy w oleju lub w sosie własnym, zwłaszcza jeśli pilnujecie liczby spożywanych kalorii i tłuszczów
  • dojrzałe, miękkie awokado
  • majonez
  • musztarda Dijon – może być też inna Wasze ulubiona musztarda, ale polecam użyć ostrej
  • płatki chilli
  • zielenina – natka pietruszki, szczypiorek, koperek

Dokładny sposób przygotowania znajdziecie w ramce poniżej.

Sprawdź też inne pomysły na przekąski na imprezę:

Sushi z ogórka z wędzonym łososiem

Spring rolls z tofu, warzywami i sosem orzechowym

Falafel

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Pomidorowa bomba z burratą i sosem bazyliowym

Łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado-8303

Łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado

Te pyszne łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado sprawdzą się idealnie jako przekąski na imprezę czy zdrowy dodatek do lunchboxa.
Oceń jako pierwszy/a
Drukuj Pin Oceń
Czas przygotowania: 10 min.
Porcje: 4 porcje

Składniki 

  • 2 długie ogórki
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 awokado
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 1 łyżka natki pietruszki posiekanej
  • 1 łyżka szczypiorku posiekanego
  • 1 łyżka koperku posiekanego
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Dodatkowo

  • sezam do posypania

Kroki

  • W misce wymieszaj awokado, tuńczyka, natkę pietruszki, szczypior, koperek, płatki chili, musztardę i majonez. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    1 puszka tuńczyka, 1 awokado, 1 łyżka majonezu, 2 łyżeczki musztardy Dijon, 1 łyżeczka płatków chilli, 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka szczypiorku, 1 łyżka koperku, sól, świeżo zmielony pieprz
  • Ogórki przekrój na mniejsze części i wydrąż za pomocą łyżeczki.
    2 długie ogórki
  • Nadziej pastą ogórki, posyp sezamem.
Przygotowałeś/aś ten przepis?Oznacz @przepisynatalerzu or tag #przepisynatalerzu!
Posiłek: lunch, przekąska
Kuchnia: europejska
Słowo kluczowe: awokado, bezglutenowe, keto przepis, ogórek, przekąska, przekąska meczowa, przekąska na imprezę, przekąski na imprezę, sałatka z tuńczykiem, szybkie przekąski, tuńczyk, zdrowe przekąski

Przygotowałeś/aś ten przepis?

Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej i oceń przepis, klikając w gwiazdki. Pamiętaj też, by oznaczyć @przepisynatalerzu w social mediach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis




Close
Na-talerzu.pl © Copyright 2020-2024. All rights reserved.
Close
Na-talerzu.pl