Go Back Email Link
+ servings
Oceń jako pierwszy/a

Łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado

Te pyszne łódeczki z ogórka z pastą z tuńczyka i awokado sprawdzą się idealnie jako przekąski na imprezę czy zdrowy dodatek do lunchboxa.
Servings 4 porcje
Całkowity czas przygotowania 10 min.

Składniki

  • 2 długie ogórki
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 awokado
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 1 łyżka natki pietruszki posiekanej
  • 1 łyżka szczypiorku posiekanego
  • 1 łyżka koperku posiekanego
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Dodatkowo

  • sezam do posypania

Kroki

  • W misce wymieszaj awokado, tuńczyka, natkę pietruszki, szczypior, koperek, płatki chili, musztardę i majonez. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    1 puszka tuńczyka, 1 awokado, 1 łyżka majonezu, 2 łyżeczki musztardy Dijon, 1 łyżeczka płatków chilli, 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka szczypiorku, 1 łyżka koperku, sól, świeżo zmielony pieprz
  • Ogórki przekrój na mniejsze części i wydrąż za pomocą łyżeczki.
    2 długie ogórki
  • Nadziej pastą ogórki, posyp sezamem.
Posiłek: lunch, przekąska
Kuchnia: europejska
Słowo kluczowe: awokado, bezglutenowe, keto przepis, ogórek, przekąska, przekąska meczowa, przekąska na imprezę, przekąski na imprezę, sałatka z tuńczykiem, szybkie przekąski, tuńczyk, zdrowe przekąski