Szukasz pomysłu na Wielkanocne śniadanie? Te jajka faszerowane łososiem wędzonym to gwarantowany hit wielkanocnego stołu. Są przepyszne, a przygotujesz je w 20 minut!
Proste jajka faszerowane łososiem na Wielkanoc
Nie ma śniadania wielkanocnego bez jajek. Oprócz najprostszych, czyli tych z kleksem majonezu i szczypiorkiem, warto też skusić się na jajka faszerowane. Na blogu znajdziecie już przepisy na różowe jajka i jajka z suszonymi pomidorami, a dziś chcę Wam polecić jeszcze jedną wariację.
Jajka faszerowane łososiem wędzonym to jedna z moich ulubionych wersji. Są proste w przygotowaniu i wyraziste w smaku.
POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU
Sprawdź też inne przepisy z jajkami:
Puszysty omlet z serem camembert
Jajka faszerowane łososiem wędzonym
Składniki
- 8 jajek
- 100 g łososia wędzonego drobno posiekanego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka serka kanapkowego
- 1½ łyżeczki musztardy
- pęczek koperku drobno posiekanego
- pęczek szczypiorku pokrojonego
- sól, świeżo zmielony pieprz
Kroki
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź w lodowatej wodzie i obierz ze skorupek.8 jajek
- Przekrój jajka na pół, wyjmij żółtka i przełóż do miski. Dodaj do żółtek pozostałe składniki i wymieszaj.100 g łososia wędzonego, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka serka kanapkowego, 1½ łyżeczki musztardy, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, sól, świeżo zmielony pieprz
- Nafaszeruj jajka za pomocą rękawa lub przełóż farsz łyżką. Podawaj z dodatkową porcją koperku.
Przygotowałeś/aś ten przepis?
Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag #przepisynatalerzu na Instagramie i na Facebooku!