Sushi z ogórka z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i awokado to świetny pomysł na lekką przekąskę na imprezę ze znajomymi czy letnią kolację. To też idealna propozycja dla osób na diecie keto.
Sushi z ogórka jako przekąska na imprezę
Jeżeli chcesz zaskoczyć gości wyjątkową i przepyszną przekąską, koniecznie przygotuj to sushi z ogórka z wędzonym łososiem z dodatkiem serka śmietankowego i kremowego awokado.
Nie ma nic lepszego na imprezie niż poręczne i lekkie jednogryzki, a dokładnie taka jest ta przekąska przygotowywana z cienkich plastrów świeżego ogórka wypełnionych pysznym nadzieniem.
OBSERWUJ NA INSTAGRAMIE @PRZEPISYNATALERZU
Jak przygotować sushi z ogórka z wędzonym łososiem?
Przygotowanie tej przekąski jest niezwykle proste i szybkie. Czego będziesz potrzebować? Na Twojej liście zakupy powinny znaleźć się:
- świeże ogórki
- śmietankowy serek kanapkowy
- wędzony łosoś
- awokado
- sezam
Ogórki kroimy w plastry za pomocą obieraczki i odsączamy z wody. Układamy jeden na drugim, smarujemy serkiem, układamy łososia i awokado. Zwijamy w rulon, kroimy w plastry i posypujemy sezamem.
Sprawdź też inne pomysły na przekąski na imprezę:
Serowe paluszki z ciasta francuskiego
Odrywany chlebek czosnkowy z rozmarynem
Tortilla z szynką, awokado i pomidorem
Orkiszowa focaccia z wędzonym łososiem
Sushi z ogórka z wędzonym łososiem
Składniki
- 2 duże ogórki
- 150 g wędzonego łososia
- 150 g serka śmietankowego typu Philadelphia
- 1 duże awokado
- sól, świeżo zmielony pieprz
- sezam
Kroki
- Ogórki pokrój obieraczką na cienkie plastry (pomiń część z nasionami). Ułóż je na desce, nakładając je na siebie i posyp solą. Po 5 minutach dokładnie odsącz płyn za pomocą ręcznika papierowego.
- Rozsmaruj serek, ułóż na nim plastry łososia i awokado. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i zwiń w roladkę, dokładnie dociskając.
- Pokrój na kawałki i posyp sezamem.
Przygotowałeś/aś ten przepis?
Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej i oceń przepis, klikając w gwiazdki. Pamiętaj też, by oznaczyć @przepisynatalerzu w social mediach.
Świetny pomysł!