Go Back Email Link
+ servings
5 na 1 głos

Sushi z ogórka z wędzonym łososiem

Sushi z ogórka z wędzonym łososiem serkiem śmietankowym i awokado to super przekąska na imprezę.
Porcje 6 porcji
Całkowity czas przygotowania 15 min.

Składniki

  • 2 duże ogórki
  • 150 g wędzonego łososia
  • 150 g serka śmietankowego typu Philadelphia
  • 1 duże awokado
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • sezam

Kroki

  • Ogórki pokrój obieraczką na cienkie plastry (pomiń część z nasionami). Ułóż je na desce, nakładając je na siebie i posyp solą. Po 5 minutach dokładnie odsącz płyn za pomocą ręcznika papierowego.
  • Rozsmaruj serek, ułóż na nim plastry łososia i awokado. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i zwiń w roladkę, dokładnie dociskając.
  • Pokrój na kawałki i posyp sezamem.
Posiłek: kolacja, przekąska
Kuchnia: europejska
Słowo kluczowe: awokado, łosoś, łosoś wędzony, ogórek, przekąski na imprezę, serek śmietankowy, sushi, szybkie przekąski