Cofnij Email Link
+ servings
Oceń jako pierwszy/a

Gofry wytrawne z dipem ziołowym i wędzonym łososiem

Gofry wytrawne z dipem ziołowym i wędzonym łososiem to pyszny pomysł na śniadanie, lunch czy pożywną kolację.
Porcje 6 porcji
Całkowity czas przygotowania 30 min.

Składniki

  • 1 porcja gofrów
  • 150 g wędzonego łososia
  • 1 cytryna

Dip ziołowy

  • 300 g serka kanapkowego
  • łyżki jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • garść  szczypiorku  posiekanego
  • garść  koperku posiekanego
  • garść  natki pietruszki posiekanej
  • sól
  • pieprz cytrynowy

Kroki

  • Przygotuj gofry zgodnie z instrukcją w przepisie.
  • Wszystkie składniki na dip wymieszaj w misce. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Jeszcze ciepłe gofry smaruj dipem ziołowym, układaj na nich plastry wędzonego łososia. Skrop rybę sokiem z cytryny i posyp gofry posiekanym szczypiorkiem.
Posiłek: brunch, drugie śniadanie, lunch, śniadanie
Kuchnia: śródziemnomorska
Słowo kluczowe: chrupiące gofry, dip, dip ziołowy, drugie śniadanie, gofry, gofry idealne, gofry na słono, gofry wytrawne, łosoś wędzony, pomysł na śniadanie, pomysł na zdrowe śniadanie, prosty przepis na gofry, śniadania