Go Back
Email Link
Drukuj
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Oceń jako pierwszy/a
Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Pyszny twarożek, przygotowany z dodatkiem nowalijek - rzodkiewek i szczypiorku, to pyszny pomysł na wiosenne śniadanie.
Całkowity czas przygotowania
10
min.
min.
Składniki
250
g
twarogu
u mnie półtłusty twaróg bez laktozy
2-3
łyżki
jogurtu naturalnego
4-5
rzodkiewek
pęczek
szczypiorku
sól, pieprz
Kroki
Rzodkiewkę umyj i pokrój w cienkie słupki. Szczypiorek drobno posiekaj.
Do miski przełóż twaróg i dodaj jogurt naturalny, wymieszaj. Jeśli twaróg był suchy, dodaj jeszcze dodatkową łyżkę jogurtu dla spójnej konsystencji.
Dodaj rzodkiewkę i szczypiorek do twarogu dodaj sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.
Podawaj z ulubionych pieczywem.
Author:
Agnieszka | na-talerzu.pl
Posiłek:
lunch, podwieczorek, śniadanie
Kuchnia:
polska
Słowo kluczowe:
do kanapek, dodatek do kanapek, fit śniadanie, pomysł na zdrowe śniadanie, rzodkiewka, śniadania, szczypiorek, szybkie śniadanie, twaróg, twarożek, zdrowe śniadanie