Go Back
Email Link
Drukuj
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Oceń jako pierwszy/a
Kotlety mielone z indyka
Kotlety mielone z indyka to lżejsza alternatywa dla klasycznego polskiego obiadu.
Całkowity czas przygotowania
45
min.
min.
Składniki
550
g
mięsa mielonego z indyka
1
cebula
2
łyżeczki
sosu Worcestershire
50
g
sera Pecorino Romano
2
łyżeczki
słodkiej papryki
1
duży
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
olej roślinny do smażenia
1
kajzerka
namoczona wcześniej w mleku
bułka tarta
do smażenia
Kroki
Cebulę zetrzyj na tarce lub zblenduj. Ser Pecorino zetrzyj. Natkę pietruszki posiekaj.
Przełóż te składniki do miski i wymieszaj z mięsem, sosem Worcestershire, kajzerką i przyprawami.
Uformuj kotlety (ok. 8-10 sztuk) i obtocz je w bułce tartej.
Rozgrzej na patelni olej i zacznij smażyć partiami kotlety z obu stron przez kilka minut.
Author:
Agnieszka | na-talerzu.pl
Posiłek:
obiad
Kuchnia:
polska
Słowo kluczowe:
indyk, klasyczny obiad, kotlety, kotlety mielone, mięso mielone