Go Back
Email Link
Drukuj
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Oceń jako pierwszy/a
Kompot z rabarbaru i truskawek
Przepis na klasyczny, pyszny kompot z lekko kwaśnym rabarbarem i słodkimi truskawkami.
Porcje
2
litry
Całkowity czas przygotowania
15
min.
min.
Składniki
350
g
truskawek
350
g
rabarbaru
2
płaskie łyżki
cukru
2
litry
wody
Kroki
Dokładnie umyj i pokrój na mniejsze części rabarbar. Przełóż do garnka.
Umyj dokładnie truskawki i przełóż je do garnka z rabarbarem.
Zalej owoce w garnku wodą i zagotuj.
Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do minimum i dodaj cukier. Gotuj ok. 10 minut.
Przecedź kompot przez sito.
Autor:
Agnieszka | na-talerzu.pl
Posiłek:
napoje
Kuchnia:
polska
Słowo kluczowe:
kompot, napoje, orzeźwiający napój, rabarbar, truskawki