Deser z musem kajmakowym i jagodami to prawdziwa rozpusta! Delikatny i puszysty mus kajmakowy w towarzystwie kremu wiśniowego z mascarpone, jagód i kakaowych herbatników. Idealny deser na wyjątkowe okazje.
Servings 2porcje
Całkowity czas przygotowania 20 min.min.
Składniki
Mus kajmakowy
200gmascarpone
250gśmietany kremówki
200gmasy kajmakowej
Krem wiśniowy
150gmascarpone
100gwiśni(mogą być mrożone)
2łyżeczkicukru pudru
Dodatkowo
150gowsianych ciasteczek kakaowych
150 g jagód
Kroki
Mus kajmakowy
Schłodzoną śmietanę i ser mascarpone ubij na puszysty krem.
Dodaj masę kajmakową i ubij rózgą tylko do połączenia składników.
Krem wiśniowy
Zmiksuj mascarpone z wiśniami i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Ułożenie
Ułóż deser w dużym pucharku lub szklance warstwami: pokruszone ciastka, mus kajmakowy, pokruszone ciastka, jagody, krem wiśniowy, pokruszone ciastka, mus kajmakowy, jagody, pokruszone ciastka.
Rady
Owoce powinny być rozmrożone przed przygotowaniem deseru i odcedzone z nadmiaru soku.
Słowo kluczowe: angielski deser, deser czekoladowy, deser na święta, deser na walentynki, deser w pucharku, deser z jagodami, deser z kajmakiem, jagody, kajmak, masa kajmakowa, mus kajmakowy, na słodko, prosty deser, szybki deser, szybki deser bez pieczenia, szybki deser w pucharku, szybki deser z mascarpone