Wyjmij tofu z opakowania i osusz dokładnie ręcznikiem papierowym. Powtórz 2-3 razy, aż pozbędziesz się zbędnego płynu.
Tofu pokrój w 2-3 cm kostkę i przełóż do miseczki. Posyp mąką ziemniaczaną i dokładnie obtocz każdy kawałek. Następnie dodaj olej i wymieszaj jeszcze raz.
Przełóż tofu na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w 200 stopniach przez 30-35 minut, przewracając w połowie pieczenia.
Składniki sosu (oprócz mąki) wymieszaj w misce i wlej na patelnię. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut.
Dodaj mąkę rozmieszaną w wodzie i wymieszaj. Sos po chwili zgęstnieje.
Dodaj upieczone tofu i dokładnie wymieszaj.
Podawaj z ryżem i brokułem.