Tofu osusz, pokrój w dużą kostkę. Wymieszaj z sosem sojowym. Dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Następnie dodaj olej i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
200 g tofu, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka oleju roślinnego, 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Upiecz tofu w temperaturze 200 °C przez 30 minut (obróć raz w trakcie pieczenia). Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj.
Papier ryżowy zamocz w całości w ciepłej wodzie na 2-3 sekundy, aż zmięknie. Przełóż na deskę.
8 sztuk papieru ryżowego
Ułóż na nim garść makaronu, kilka pasków marchewki, papryki, ogórka, liść sałaty, kolendrę, miętę i tofu. Zawiń składniki od dołu, a następnie zawiń boki. Zwiń roladkę.
100 g makaronu ryżowego
Przygotuj w ten sposób pozostałe spring rollsy.
Podawaj je z sosem orzechowym.