Go Back
Email Link
Drukuj
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Oceń jako pierwszy/a
Zupa pomidorowa z tortellini i szpinakiem
Fantastyczny pomysł na lekki, wegetariański obiad. Połączenie smaku pomidorów, szpinaku i parmezanu nigdy nie zawodzi.
Całkowity czas przygotowania
30
min.
min.
Składniki
1½
litra
bulionu
400
ml
pomidorów z puszki
lub domowego przecieru pomidorowego
250
g
tortellini
150
g
świeżego szpinaku
parmezan do podania
1½
łyżeczki
suszonej bazylii
1½
łyżeczki
suszonego oregano
sól, pieprz
Kroki
W garnku zagotuj bulion i dodaj do niego pomidory z puszki lub przecier. Dodaj oregano, bazylię i gotuj ok. 10 minut.
Dodaj tortellini i gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Minutę przed zakończeniem czasu gotowania pierożków, dorzuć szpinak.
Podawaj z dodatkiem startego parmezanu.
Author:
Agnieszka | na-talerzu.pl
Posiłek:
kolacja, obiad, zupa
Kuchnia:
włoska
Słowo kluczowe:
obiad bez mięsa, obiad wegetariański, pomidory, szpinak, szybki obiad