Arbuz na słono? Jak najbardziej! Ta wytrawna arbuzowa pizza to super przekąska na imprezę lub na lunch czy kolację w gorący dzień.
Servings 2porcje
Całkowity czas przygotowania 10 min.min.
Ingredients
2plastryarbuza
100gsera pleśniowegotypu gorgonzola czy lazur
garśćroszponkilub rukoli
2-3łyżkiorzechów włoskichprażonych i posiekanych
2łyżeczkimiodu
2łyżeczkioctu balsamicznego
oliwado smażenia
Instructions
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Ułóż plaster arbuza i smaż na średnim/dużym ogniu przez 1-2 minuty, aż zacznie się karmelizować. Przełóż arbuza na drugą stronę i smaż kolejną minutę.
2 plastry arbuza, oliwa
Przełóż arbuza na duży talerz. Ułóż roszponkę, pokruszony ser, prażone orzechy.
100 g sera pleśniowego, garść roszponki, 2-3 łyżki orzechów włoskich
Polej miodem i kilkoma kroplami octu balsamicznego.
Słowo kluczowe: arbuz, fit przepis, orzechy, przekąska, przekąska na grilla, przekąska na imprezę, przekąski na imprezę, ser pleśniowy, szybkie przekąski, zdrowe przekąski