Szparagi pozbaw stwardniałych końcówek.
300 g szparagów
Pomidorki przekrój na pół. Cebulę pokrój w cienkie plastry.
8 pomidorów koktajlowych, ¼ czerwonej cebuli
Serek wiejski wymieszaj ze startym serem cheddar i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.
200 g serka wiejskiego, 70 g sera cheddar, świeżo zmielony czarny pieprz
Ułóż płat ciasta filo w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą. Powtórz krok z każdym kolejnym płatem.
7 płatów ciasta filo, oliwa
Na cieście rozsmaruj masę serową, ułóż szparagi, pomidorki i cebulę. Polej 1 łyżką oliwy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do
190 °C i piecz 30 minut. 2 łyżeczki prażonych ziaren sezamu