Bób gotuj przez 5-10 minut (im starszy, tym dłuższego gotowania wymaga), odcedź, opłucz w zimnej wodzie i obierz ze skórek.
250 g bobu
Jajka gotuj przez 6 minut, obierz ze skorupek, przekrój na pół.
5 jajek
Dymkę drobno posiekaj, awokado pokrój w plastry. Sałatę umyj i podziel na mniejsze kawałki.
2 dymki, 1 awokado, 1 sałata rzymska
W słoiczku lub w kubku wymieszaj wszystkie składniki na musztardowy winegret.
3 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka musztardy Dijon, sól, świeżo zmielony pieprz
Wszystkie składniki ułóż na talerzu lub w misce, posyp pokruszonym serem feta i polej winegretem. Podawaj z chrupiącym pieczywem.
100 g sera feta