Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju słonecznikowego. Dodaj posiekaną drobno cebulę i pokrojoną w plastry marchewkę oraz selera naciowego. Smaż na średnim ogniu przez 4-5 minut.
Dodaj jagnięcinę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i smaż, aż mięso będzie zrumienione.
Dodaj, rozmaryn, tymianek, sól, pieprz, passatę pomidorową, sos Worcestershire i gorący bulion. Wymieszaj i gotuj przez 30-35 minut.
Gdy mięso i warzywa się gotują, przygotuj ziemniaki. Ugotuj ziemniaki i odcedź je. Postaw je na kilka sekund na ogniu, by odparował nadmiar wody.
Dodaj do ziemniaków mleko i masło i dobrze utłucz, aż powstanie jednolita, puszysta masa.
Gdy minie czas gotowania mięsa, zdejmij je z ognia i dodaj mrożony groszek. Wymieszaj i przełóż mięso z warzywami do naczynia żaroodpornego.
Przykryj je ziemniaczanym puree. Widelcem zrób wzór na ziemniakach.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni (termoobieg) i piecz przez 25 minut, aż ziemniaki będą zrumienione.