Składniki na ciasto szybko zagnieć na jednolitą masę w malakserze albo na stolnicy. Zawiń ciasto w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkuj okrągły placek i przełóż do formy na tartę. Dociśnij boki i ponakłuwaj spód widelcem. Przełóż do lodówki na 15 minut.
Po tym czasie wstaw ciasto wyłożone papierem i grochem lub kulkami obciążającymi do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz 15 minut.
W międzyczasie przygotuj farsz. Pokrój cukinię na plastry, cebulę i czosnek w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej masło klarowanego i dorzuć warzywa. Zmniejsz ogień i duś ok. 6 minut.
W misce wymieszaj dokładnie jaja, śmietanę, oregano, sól i pieprz. Do oddzielnej miseczki zetrzyj sery.
Wymij tartę z piekarnika, zdejmij papier i obciążniki. Wyłóż na ciasto cukinię, wysyp ser i zalej całość masą jajeczną. Wstaw do piekarnika i piecz 30-35 minut.