Go Back
Email Link
Drukuj
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Oceń jako pierwszy/a
Kompot z rabarbaru z jabłkiem i miętą
Niezastąpiony smak wiosny z odświeżającą miętą.
Porcje
1
litr
Całkowity czas przygotowania
20
min.
min.
Składniki
450
g
rabarbaru
4
łyżki
cukru
1
duże
jabłko
lub dwa mniejsze
1
laska
cynamonu
1
gałązka
mięty pieprzowej
1
litr
wody
Kroki
Umyj rabarbar i pokrój w kawałki szerokości ok. 2 cm. Obierz jabłko i pokrój w kostkę.
Do garnka z grubym dnem wsyp rabarbar i zacznij podgrzewać na średnim ogniu.
Po chwili posyp rabar cukrem, dodaj pokrojone jabłko, wodę i cynamon. Gotuj ok. 15 minut.
Po tym czasie odcedź kompot i dodaj do niego miętę dla świeżości i aromatu.
Autor:
Agnieszka | na-talerzu.pl
Posiłek:
napoje
Kuchnia:
polska
Słowo kluczowe:
cynamon, jabłko, kompot, mięta, napoje, rabarbar