Cofnij Email Link
+ servings
Oceń jako pierwszy/a

Gofry dyniowe

Te pyszne, korzenne i chrupiące gofry dyniowe to idealny pomysł na jesienne śniadanie lub rozkoszny deser.
Servings 8 sztuk
Całkowity czas przygotowania 30 min.

Składniki

  • 2 jaja
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 150 g puree z dyni
  • 250 ml mleka
  • 175 g mąki pszennej tortowej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ łyżeczki kardamonu
  • 4 łyżki oleju

Kroki

  • Wszystkie składniki wymieszaj krótko w misce, tylko do połączenia składników.
  • Rozgrzej gofrownicę i wlej porcję ciasta do formy. Smaż 4-5 minut, aż gofry będą rumiane i chrupiące.
  • Gofry podawaj od razu z ulubionymi owocami i słodzidłami.
Posiłek: deser, śniadanie
Kuchnia: amerykańska
Słowo kluczowe: chrupiące gofry, deser, dynia, gofry, gofry dyniowe, pomysł na śniadanie, prosty przepis na gofry, śniadania, śniadania na słodko