Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Oceń jako pierwszy/a
Gofry dyniowe
Te pyszne, korzenne i chrupiące gofry dyniowe to idealny pomysł na jesienne śniadanie lub rozkoszny deser.
Servings
8
sztuk
Całkowity czas przygotowania
30
min.
min.
Składniki
2
jaja
2
łyżki
cukru brązowego
150
g
puree z dyni
250
ml
mleka
175
g
mąki pszennej
tortowej
50
g
mąki ziemniaczanej
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
1
łyżeczka
cynamonu
½
łyżeczki
kardamonu
4
łyżki
oleju
Kroki
Wszystkie składniki wymieszaj krótko w misce, tylko do połączenia składników.
Rozgrzej gofrownicę i wlej porcję ciasta do formy. Smaż 4-5 minut, aż gofry będą rumiane i chrupiące.
Gofry podawaj od razu z ulubionymi owocami i słodzidłami.
Author:
Agnieszka | na-talerzu.pl
Posiłek:
deser, śniadanie
Kuchnia:
amerykańska
Słowo kluczowe:
chrupiące gofry, deser, dynia, gofry, gofry dyniowe, pomysł na śniadanie, prosty przepis na gofry, śniadania, śniadania na słodko