Wyjmij tofu z opakowania i osusz dokładnie ręcznikiem papierowym.
Tofu pokrój w 2-3 cm kostkę i przełóż do miseczki. Posyp mąką ziemniaczaną i dokładnie obtocz każdy kawałek. Następnie dodaj olej i wymieszaj jeszcze raz.
Przełóż tofu na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w 200 stopniach przez 30 minut, przewracając w połowie pieczenia.
Wszystkie składniki na sos wymieszaj w misce lub w dużym kubku.
Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w dużą kostkę.
Podsmaż cebulę. Gdy zmięknie, dodaj paprykę. Smaż przez 3-4 minuty.
Dodaj ananasa i wlej sos.
Dodaj upieczone tofu, wymieszaj i smaż przez 1 minutę.
Podawaj z ryżem jaśminowy, świeżo posiekaną kolendrą i papryczką chili.