Nastaw piekarnik na 180 stopni (góra-dół).
Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszaj w misce.
Maślankę wymieszaj z sokiem z cytryny.
W drugiej misce lub w misie miksera utrzyj utrzyj masło z cukrem na jasną, puszystą masę.
Dodawaj jajko, jedno po drugim, dokładnie ubijając za każdym razem.
Dodaj skórkę z cytryny i wymieszaj.
Dodawaj suche składniki w trzech turach, na zmianę z maślanką, mieszając tylko do połączenia składników (najlepiej ręcznie, za pomocą silikonowej szpatułki).
Przełóż ciasto do formy na babkę wysmarowanej masłem i oprószonej mąką.
Piecz przez 50 minut, do suchego patyczka.
Wyjmij ciasto z formy i przełóż na kratkę do ostudzenia.
Gdy ciasto wystygnie, przygotuj lukier - cukier puder wymieszaj z 3-4 łyżkami soku z cytryny, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Polej lukrem wystudzone ciasto.