Mięso oczyść i pokrój w kostkę ok. 4-5 cm.
Ziarna kolendry rozgnieć w moździerzu.
Pokrój cebulę i czosnek w plasterki.
Rozgrzej 3 łyżki oleju na patelni. Przełóż mięso na patelnię i smaż je partiami (by nie przepełniać patelni) przez 5-6 minut, tak by było zrumienione z każdej strony.
Po usmażeniu, przełóż mięso na talerz.
Dodaj jeszcze jedną łyżkę oleju na patelnię. Zmniejsz ogień i dodaj cebulę, czosnek i kolendrę. Smaż przez 4 minuty, a następnie dodaj wino, by zdeglasować patelnię.
Zamieszaj, a następnie dodaj passatę, wodę i mięso. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj pod przykryciem przez 1½-2 godziny, aż mięso będzie miękkie, mieszając co jakiś czas.
Podawaj z orzo, ziemniakami, ryżem lub kaszą.