W dużym garnku zagotuj wodę na makaron. Ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, zostawiając 200 ml wody z gotowania. Przygotuj z niej bulion warzywny.
Piersi z kurczaka oczyść z błonek i posyp gotowym miksem przypraw.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i ułóż kurczaka. Smaż z obu stron, aż będzie rumiany i przesmażony w środku (ok. 8 minut na jedną stronę).
W międzyczasie pokrój szparagi i suszone pomidory na mniejsze kawałki.
Zdejmij kurczaka z patelni i przełóż na deskę.
Na patelnię dodaj jeszcze łyżeczkę masła klarowanego i dodaj szparagi oraz rozgniecione ząbki czosnku.
Po 1-2 minutach dodaj suszone pomidory i smaż na niedużym ogniu przez 6 minut, aż szparagi będą miękkie.
Dodaj bulion i śmietankę. Wymieszaj.
Kurczaka pokrój w plastry i przełóż z powrotem na patelnię.
Na patelnię przełóż też makaron i wszystko dokładni wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba.
Gotuj przez 2 minuty, aż makaron wchłonie nieco sosu.
Podawaj posypane świeżo posiekaną natką pietruszki.