Pokrój cebulę w plastry. Czosnek drobno posiekaj, a pomidory pokrój w kostkę. Imbir obierz i drobno pokrój. Papryczkę oczyść, usuń nasiona i drobno posiekaj.
W garnku zacznij podgrzewać bulion.
Na dużej patelni rozgrzej masło klarowane. Dodaj cebulę i smaż na niewielkim ogniu.
Gdy cebula zacznie robić się miękka, dodaj czosnek, ostrą papryczkę i świeży imbir. Smaż, aż cebula zacznie się rumienić.
Dodaj laskę cynamonu, pomidory, sól i smaż przez ok. 3-4 minuty.
Dodaj kurczaka razem z marynatą i smaż przez 5 minut. Dodaj ciepły bulion, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
Dodaj śmietanę i koncentrat pomidorowy i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.
Dodaj płatki migdałowe i płatki chili, wymieszaj.
Podawaj z ryżem basmati lub chlebkiem naan, posypane świeżą, posiekaną kolendrą.