Cofnij Email Link
+ servings
5 na 1 głos

Jajka faszerowane łososiem wędzonym

Te proste i pyszne jajka faszerowane łososiem wędzonym to świetny pomysł na Wielkanoc i nie tylko.
Porcje 4 porcje
Całkowity czas przygotowania 25 min.

Składniki

  • 8 jajek
  • 100 g łososia wędzonego drobno posiekanego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka serka kanapkowego
  • łyżeczki musztardy
  • pęczek koperku drobno posiekanego
  • pęczek szczypiorku pokrojonego
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Kroki

  • Jajka ugotuj na twardo, ostudź w lodowatej wodzie i obierz ze skorupek.
    8 jajek
  • Przekrój jajka na pół, wyjmij żółtka i przełóż do miski. Dodaj do żółtek pozostałe składniki i wymieszaj.
    100 g łososia wędzonego, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka serka kanapkowego, 1½ łyżeczki musztardy, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, sól, świeżo zmielony pieprz
  • Nafaszeruj jajka za pomocą rękawa lub przełóż farsz łyżką. Podawaj z dodatkową porcją koperku.
Posiłek: śniadanie
Kuchnia: polska
Słowo kluczowe: fit śniadanie, jajka, jajka faszerowane, łosoś, łosoś wędzony, pomysł na śniadanie, potrawy wielkanocne, śniadania, śniadanie z jajkami, wielkanoc