Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry.
500 g pieczarek
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
1 duża cebula
Na patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojoną cebulkę. Smaż 1-2 minuty.
½ łyżki masła klarowanego
Dodaj pieczarki i smaż przez 5-8 minut, aż zaczną się lekko rumienić.
Posyp pieczarki mąką pszenną, wymieszaj i dodaj bulion. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.
½ łyżki mąki pszennej, 200 ml bulionu warzywnego
Dodaj śmietankę, musztardę, posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
1 łyżka musztardy Dijon, 200 ml śmietany kremówki, sól, świeżo zmielony pieprz, pęczek natki pietruszki
Podawaj z ulubionymi dodatkami: kopytkami, plackami ziemniaczanymi czy makaronem.