Pierś z kurczaka oczyść z błonek i pokrój w kostkę średniej wielkości. Przełóż do miski, posyp papryką i kuminem, wymieszaj.
Przygotuj warzywa. Paprykę oczyść i pokrój w niedużą kostkę. Cebulą pokrój w cienkie piórka. Kukurydzę odcedź na sitku. Szpinak umyj i osusz.
Sery zetrzyj.
W miseczce wymieszaj wszystkie składniki na sos.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Smaż kurczaka przez 5-6 minut, aż się zarumieni. Przełóż mięso na talerz.
Na tę samą patelnię przełóż cebulę i paprykę i smaż na niedużym ogniu, aż warzywa zmiękną.
Na drugiej, suchej patelni ułóż tortillę. Na połowie ułóż kurczaka, kukurydzę, paprykę, cebulę, szpinak i posyp serem. Przykryj drugą połową tortilli i smaż na małym ogniu przez ok. 3-4 minuty, aż placek zacznie się rumienić.
Następnie przełóż tortillę na drugą stronę - przykryj patelnię dużym płaskim talerzem i sprawnym ruchem obróć je o 180 stopni. Delikatnie zsuń tortillę z talerza z powrotem na patelnię i smaż przez kolejne 3-4 minuty, aż cały placek będzie chrupiący, a ser się roztopi.
Przełóż tortillę na talerz lub deskę, pokrój i podawaj z sosem jogurtowym.