Migdały rozdrobnij w blenderze, by miały konsystencję drobnego piasku.
Przełóż migdały do miski i dodaj mąkę razową, cukier, jajko i pokrojone w kostkę zimne masło. Zagnieć szybko na jednolitą masę.
Uformuj z ciasta kulkę, owiń ją folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 30 minut.
Przygotuj budyń. Proszki budyniowe rozmieszaj w kubku ze 100 ml mleka i cukrem. Pozostałe mleko zagotuj.
Gdy mleko zacznie się mocno gotować dodaj budynie, cały czas energicznie mieszając. Wyłącz ogień i cały czas mieszaj, aż powstanie gładka, jednolita masa. Przykryj folią spożywczą i odstaw do przestygnięcia.
Rabarbar umyj i pokrój w niedużą kostkę.
Wyjmij ciasto z lodówki. Odkrój 1/5 ciasta, owiń znowu w folię i włóż do zamrażarki. Pozostałą część ciasta rozwałkuj. Ułóż je na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki na kolejne 30 minut.
Wyjmij ciasto i nakłuj spód widelcem w kilku miejscach. Wyłóż na nie przestudzony budyń, a na nim ułóż rabarbar. Wyjmij ciasto z zamrażarki i zetrzyj na grubej tarce na rabarbar.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i piecz przez 40 minut.
Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.