Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Oceń jako pierwszy/a
Dip ziołowy
Ten aromatyczny i prosty dip ziołowy na bazie jogurtu to pyszny dodatek do mięs i warzyw z grilla, placków, wytrawnych gofrów, krakersów czy tortilli.
Porcje
1
słoik
Całkowity czas przygotowania
10
min.
min.
Składniki
200
g
serka kanapkowego
2
łyżki
jogurtu greckiego
1
ząbek
czosnku
garść
szczypiorku
posiekanego
garść
koperku
posiekanego
garść
natki pietruszki
posiekanej
sól
pieprz cytrynowy
Kroki
Wszystkie składniki wymieszaj do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
Podawaj z grillowanymi mięsami, warzywami, plackami czy krakersami.
Autor:
Agnieszka | na-talerzu.pl
Posiłek:
przekąska
Kuchnia:
polska
Słowo kluczowe:
dip, dip na bazie jogurtu, dip ziołowy, dodatek do kanapek