Cofnij Email Link
+ servings
Oceń jako pierwszy/a

Dip ziołowy

Ten aromatyczny i prosty dip ziołowy na bazie jogurtu to pyszny dodatek do mięs i warzyw z grilla, placków, wytrawnych gofrów, krakersów czy tortilli.
Porcje 1 słoik
Całkowity czas przygotowania 10 min.

Składniki

  • 200 g serka kanapkowego
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • garść szczypiorku posiekanego
  • garść koperku posiekanego
  • garść natki pietruszki posiekanej
  • sól
  • pieprz cytrynowy

Kroki

  • Wszystkie składniki wymieszaj do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
  • Podawaj z grillowanymi mięsami, warzywami, plackami czy krakersami.
Posiłek: przekąska
Kuchnia: polska
Słowo kluczowe: dip, dip na bazie jogurtu, dip ziołowy, dodatek do kanapek