Kurczaka oczyść i pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w paski, cebulę w cienkie piórka.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć mięso, posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smaż przez 4-5, aż zacznie się lekko rumienić, a następnie przełóż mięso na talerz.
Zmniejsz ogień pod patelnią i dodaj pastę curry*. Podsmażenie pozwoli wydobyć z niej cały aromat. Smaż przez 1 minutę.
Dodaj posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i zmiażdżone ząbki czosnku. Smaż przez 3-4 minuty i dodaj z powrotem kurczaka.
Dodaj mleczko kokosowe, pastę z tamaryndowca i startą kurkumę. Dopraw solą i smaż przez 5 minut.
Podawaj z ryżem basmati lub jaśminowym, posypane posiekaną kolendrą lub tajską bazylią.