Zacznij od przygotowania klopsików. Cebulę i łodygi selera naciowego włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż ją do miski.
Do miski dodaj też mięso mielone, parmezan, jajko, bułkę tartą, sos Worcestershire, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę, ale staraj się zrobić to dość szybko i sprawnie, bo zbyt długie mieszanie może doprowadzić do tego, że klopsiki będą twarde.
Uformuj klopsiki (ok. 20 sztuk) i ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i spryskaj je oliwą.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) i piecz przez 20 - 25 minut.
W międzyczasie możesz zacząć przygotowywać sos. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smaż na niewielkim ogniu, aż cebula zacznie mięknąć. Dodaj pomidory krojone, passatę i wodę oraz przyprawy. Gotuj na małym ogniu, regularnie mieszając.
Wyjmij klopsiki z piekarnika i przełóż je na patelnię. Dokładnie wymieszaj je w sosie i gotuj razem przez 10 minut.
Podawaj z ulubionym makaronem, kaszą lub ryżem.