Cofnij Email Link
+ servings
5 na 2 głosów

Wiosenne grzanki ze szparagami i burratą

Te proste grzanki ze szparagami i burratą to idealny pomysł na wiosenne śniadanie.
Porcje 2 porcje
Całkowity czas przygotowania 10 min.

Składniki

  • 2 duże kromki chleba na zakwasie
  • 8 szparagów
  • 1 kulka burraty
  • płatki chili
  • oliwa
  • 2 łyżki orzechów prażonych (migdały, włoskie, pistacje)
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Kroki

  • Obetnij twarde końcówki szparagów, ukrój kromki chleba.
    2 duże kromki chleba na zakwasie, 8 szparagów
  • Ułóż na patelni chleb i szparagi, skop oliwą i smaż na średnim ogniu, aż chleb będzie rumiany i chrupiący, a szparagi zaczną się złocić.
    oliwa
  • Na talerzu połóż chleb, rozsmaruj na nim burratę i ułóż szparagi.
    1 kulka burraty
  • Posyp solą, pieprzem, orzechami i płatkami chilli.
    płatki chili, 2 łyżki orzechów, sól, świeżo zmielony pieprz
Posiłek: brunch, śniadanie
Kuchnia: śródziemnomorska, włoska
Słowo kluczowe: burrata, chleb na zakwasie, grzanki, pomysł na śniadanie, pomysł na zdrowe śniadanie, przepis na zielone szparagi, śniadania, szparagi, szybkie śniadanie, tosty, zdrowe śniadanie, zielone szparagi