Jeśli używasz surowych buraczków, upiecz je: Obierz buraki, zawiń każdy w folię aluminiową i przełóż na blachę do pieczenia. Piecz przez 60 minut w temperaturze 200 °C
500 g buraków
Cebulę pokrój w cienkie piórka. Ziemniaki, buraki, ogórki i jabłka pokrój w kostkę równej wielkości. Śledzie opłucz i pokrój w plastry. Koperek posiekaj. Przełóż wszystkie składniki do miski.
400 g ziemniaków, 400 g filetów śledziowych, 3 ogórki konserwowe, 1 duże jabłko, 1 czerwona cebula, 1 pęczek koperku
Słowo kluczowe: buraki, kuchnie świata, prosta sałatka, przepis na święta, sałatka, sałatka na imprezę, sałatka śledziowa, sałatka z burakiem, sałatka z ziemniakami, sałatka ze śledziem i burakiem, śledzie, śledzie marynowane, świąteczne śledzie, szwedzka sałatka, ziemniaki