Kurczaka oczyść i pokrój w kostkę.
Pora umyj, przekrój wzdłuż na pół i pokrój w plastry.
Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plastry.
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżeczki masła klarowanego. Dodaj pieczarki, skrop obficie sokiem z cytryny, posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Smaż, aż zaczną się delikatnie rumienić. Przełóż je do miski lub na talerz.
Na tę samą patelnię dodaj jeszcze 1-2 łyżeczki masła klarowanego i dodaj pokrojonego kurczaka. Posyp solą i pieprzem cytrynowym. Smaż 4-5 minut, aż zacznie się rumienić.
Dodaj pora i smaż na niedużym ogniu przez 3-4 minuty.
Dodaj pieczarki, bulion i kremówkę. Przykryj patelnię i duś przez 10 minut.
Podawaj z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.