Wymieszaj kakao i mąkę w dużej misce.
Do garnka wlej miód i dodaj przyprawę do piernika. Zagotuj.
Dodaj do garnka masło, wymieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do ostygnięcia.
Śmietanę przełóż do wysokiego naczynia. Wsyp sodę i wymieszaj. Śmietana po czasie zwiększy swoją objętość.
W kolejnej misce ubij białka na sztywną pianę. Dodawaj cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, aż powstanie gęsta, błyszcząca piana.
Dodaj żółtka i zmiksuj.
Masę jajeczną wlej do mąki i delikatnie wymieszaj.
Dodaj miód i również wymieszaj.
Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Ciasto będzie dość rzadkie.
Przykryj miskę z ciastem folią spożywczą i wstaw na 24 godziny do lodówki. Dzięki temu ciasto zgęstnieje.