Go Back Email Link
+ servings
5 na 3 głosów

Pasta z makreli wędzonej - wersja fit

Pasta z makreli wędzonej to pyszna, prosta i pożywna pasta na kanapki. Wystarczy tylko 5 składników, by przygotować to super kanapkowe mazidło.
Porcje 8 porcji
Całkowity czas przygotowania 20 min.

Składniki

  • 1 duża wędzona makrela (ok. 350 g)
  • 150 g serka kanapkowego (śmietankowy lub z ziołami będą najlepsze)
  • 1 mała cebula dymka
  • garść szczypioru np. z dymki
  • garść natki pietruszki
  • sól, pieprz

Kroki

  • Dokładnie obierz rybę - makrela ma dużo drobnych ości, więc nie spiesz się i dokładnie sprawdzaj mięso, które przekładasz do miseczki.
  • Do odłożonej, obranej makreli dodaj serek kanapkowy, posiekaną dymkę, natkę pietruszki i szczypior. Wymieszaj.
  • Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na kanapkach, tostach lub w tortilli.
Posiłek: lunch, śniadanie
Kuchnia: polska
Słowo kluczowe: do kanapek, drugie śniadanie, fit śniadanie, lunch, makrela, pasta do kanapek, pasta na kanapki, pasta rybna, pomysł na śniadanie, pomysł na zdrowe śniadanie, prosty przepis, ryba, ryba wędzona, śniadania, zdrowe śniadanie