Do miski wsyp mąkę, dodaj cukier, sól, pokrojone w kostkę zimne masło oraz lodowatą wodę i szybko zagnieć na jednolitą masę (zwróć uwagę na to, żeby nie było grudek masła).
Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 30 minut.
Gdy ciasto się chłodzi, przygotuj nadzienie. Wydryluj wiśnie i przekrój na półówki.
Posyp owoce skrobią ziemniaczaną, ale jeszcze nie mieszaj, by nie puściły soku.
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na okrągły placek o średnicy ok. 35 cm. Przełóż go na papier do pieczenia wyłożony na blaszce do pieczenia.
Środek ciasta posyp mąką migdałową lub bułką tartą. Rozprowadź mąkę/bułkę pozostawiając 5-6 cm od krańca ciasta.
Dodaj cukier do wiśni i wymieszaj. Przełóż nadzienie na środek ciasta (tam, gdzie jest wysypana bułka tarta).
Zawiń boki ciasta na owoce i zlep je tak, by nic nie wyciekało. Posmaruj boki jajkiem roztrzepanym z mlekiem i posyp grubym cukrem.
Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz ok. 40-45 minut.