Cofnij Email Link
Oceń jako pierwszy/a

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Pyszny twarożek, przygotowany z dodatkiem nowalijek - rzodkiewek i szczypiorku, to pyszny pomysł na wiosenne śniadanie.
Całkowity czas przygotowania 10 min.

Składniki

  • 250 g twarogu u mnie półtłusty twaróg bez laktozy
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4-5 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Kroki

  • Rzodkiewkę umyj i pokrój w cienkie słupki. Szczypiorek drobno posiekaj.
  • Do miski przełóż twaróg i dodaj jogurt naturalny, wymieszaj. Jeśli twaróg był suchy, dodaj jeszcze dodatkową łyżkę jogurtu dla spójnej konsystencji.
  • Dodaj rzodkiewkę i szczypiorek do twarogu dodaj sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.
  • Podawaj z ulubionych pieczywem.
Posiłek: lunch, podwieczorek, śniadanie
Kuchnia: polska
Słowo kluczowe: do kanapek, dodatek do kanapek, fit śniadanie, pomysł na zdrowe śniadanie, rzodkiewka, śniadania, szczypiorek, szybkie śniadanie, twaróg, twarożek, zdrowe śniadanie