Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź, pozostawiając 250 ml wody z gotowania do późniejszego użycia.
Krewetki obierz z główek, pancerzy i ogonów. Opłucz i osusz na ręczniku papierowym.
Rozgrzej na patelni masło klarowane i wrzuć krewetki. Posyp solą i pieprzem. Smaż przez 3-5 minut, w zależności od wielkości krewetek. Przełóż je na talerz.
Dodaj dodatkową łyżeczkę masła klarowanego i wsyp na patelnię płatki chili. Podsmaż przez 1 minutę i dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smaż przez 3-4 minuty.
Wlej na patelnię śmietanę, sok z cytryny i starty parmezan. Dodaj sól i pieprz, zagotuj.
Dodaj makaron i szpinak, wymieszaj. Dolej wody z gotowania makaronu, jeśli sos jest zbyt gęsty.
Dodaj krewetki, wymieszaj dokładnie.