Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Liście szpinaku umyj (jeśli mrożony - odsącz z nadmiaru wody).
Rozgrzej na patelni masło klarowane i wrzuć cebulę. Smaż na niedużym ogniu, aż zmięknie.
Dodaj liście szpinaku i czosnek i smaż przez ok. 3 minuty. Zdejmij patelnię z ognia.
Każdą pierś z kurczaka natnij wzdłuż długości tak, by powstawała kieszonka na farsz.
Na patelnię ze szpinakiem dodaj pokruszoną fetę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Nafaszeruj mięso. Każdą pierś z kurczaka posyp solą, pieprzem i słodką papryką.
Mięso przełóż do formy do pieczenia lekko wysmarowanej tłuszczem. Spryskaj lub skrop mięso dodatkowo olejem lub oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg). Piecz przez 25-30 minut, w zależności od grubości piersi.
Podawaj z kaszą, ryżem lub ziemniakami.