Polędwiczkę oczyść i pokrój na plastry o grubości ok. 2 cm.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i ułóż plastry polędwiczki. Smaż przez 3-4 minut z każdej strony. (Po obróceniu polędwiczek posyp je solą, pieprzem i słodką papryką).
Zdejmij podsmażone polędwiczki z patelni i przełóż na talerz.
Na tę samą patelnię wrzuć pokrojoną w cienkie plastry cebulę. Podsmaż, aż zmięknie.
Jeśli używasz mrożonych grzybów, przełóż je na patelnię i podsmaż z cebulą, a dopiero gdy się nieco rozmrożą, zalej całość gorącym bulionem. Jeśli używasz świeżych grzybów, najpierw wlej na patelnię bulion, a dopiero później dodaj grzyby.
Gotuj przez 5 minut, a następnie dodaj polędwiczki. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Wymieszaj w kubeczku musztardę, śmietanę, mąkę i nieco sosu z patelni i przelej całość na patelnię. Dorzuć też posiekaną natkę pietruszki. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje.
Podawaj z ziemniakami, kaszą lub makaronem.