Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i zagnieć szybko na jednolitą masę. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
Cukinię umyj i pokrój na cienkie plastry.
Mascarpone dopraw tymiankiem, solą i pieprzem.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek o średnicy ok. 35 cm. Środek oprósz delikatnie skrobią, pozostawiając ok. 5 cm brzegu.
Na środku ciasta rozsmaruj ser mascarpone, pozostawiając ok. 4-5 cm od brzegu.
Na serze ułóż plastry cukinii na kształt spirali i posyp pokruszonym serkiem kozim.
Zawiń boki ciasta na farsz i zlep je tak, by nic nie wyciekało. Posmaruj boki roztopionym masłem, a nadzienie skrop delikatnie oliwą z oliwek.
Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz ok. 40-45 minut.