Wymieszaj mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę, jogurt i oliwę z oliwek. Zagnieć ciasto, przełóż do miski obsypanej mąką, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 1 godzinę (do podwojenia objętości).
Wyjmij ciasto z miski i podziel na 8 równych porcji.
Rozwałkuj wszystkie porcje na cienkie placki.
Rozgrzej patelnię żeliwną na dużym ogniu, dolej 1 łyżkę oleju słonecznikowego, żeby placki nie przywarły.
Gdy patelnia jest mocno rozgrzana, połóż na niej placek. Gdy pokażą się bąbelki i ciasto będzie mocno rumiane od spodu, przekręć je na drugą stronę i również podsmaż do zrumienienia. Powtórz tę czynność ze wszystkimi plackami, dolewając oleju w razie potrzeby.
Podawaj z curry, ulubionym dipem albo solo, posmarowane roztopionym masłem klarowanym.