Obierz cebulę, pokrój na cienkie plastry i przełóż do miski. Polej octem balsamicznym i posyp solą. Wymieszaj i pozostaw na 20 minut, żeby puściły sok.
Do miski włóż mięso z indyka, odcedzoną fasolkę, jajko, dodaj sos Worcestershire i przyprawy. Ugnieć krótko, do połączenia składników.
Pokrój mozzarellę i pomidory w plastry, umyj rukolę i przekrój bułki.
Wszystkie składniki sosu włóż do blendera i zmiksuj.
Mięso podziel na 6 równych części i uformuj z nich burgery o grubości ok. 2 cm.
Odcedź cebulę.
Na patelni grillowej rozgrzej olej i ułóż burgery. Smaż przez ok. 2 minuty. Po tym czasie przełóż kotlety na drugą stronę i połóż na nich po plastrze mozzarelli. Smaż 2-3 minuty.
Na dolnej części bułki rozsmaruj sos, połóż garść rukoli. Na to nałóż gorącego kotleta, plastry pomidora i cebulkę. Przykryj górną częścią bułki.