Polędwiczki pokrój na ok. 2-cm plastry. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Obtocz każdy plaster polędwiczki w mące i przełóż na patelnię. Obsmaż do zrumienia z każdej strony. Pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem. Przełóż całą zawartość patelni na talerz.
Na patelnię wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dodaj grzyby i smaż ok. 4 minut.
Dodaj podsmażoną polędwiczkę i zalej całość gotującym bulionem. Zmniejsz ogień do minimum i duś ok. 18-20 minut.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pamiętaj, by zostawić 3-4 łyżki wody z gotowania na później.
Pod koniec duszenia wymieszaj w kubku śmietanę z wodą z gotowania makaronu i wlej do mięsa z grzybami. Wymieszaj, dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Podawaj z pełnoziarnistym tagliatelle.